Κασμιρένια Πασμίνα Για Στυλ και Ζεστασιά

Η πασμίνα μας χαρίζει ζεστασιά και στυλ το χειμώνα, ενώ κακομαθαίνει το δέρμα μας με την απαλότητα της. Αυτό όμως μάλλον ήδη το γνωρίζετε. Από που προέρχεται το αγαπημένο αυτό αξεσουάρ κάθε γυναίκας;

 

Κασμιρένια Πασμίνα

Η πασμίνα είναι το καλύτερης ποιότητας κασμιρένιο μαλλί. Τα υφάσματα τα οποία παράγονται από αυτήν ράφτηκαν για πρώτη φορά στο Κασμίρ της Ινδίας.

Πασμίνα στα περσικά σημαίνει ‘φτιαγμένο από μαλλί’ και κυριολεκτικά σημαίνει “απαλός χρυσός”. To μαλλί της προέρχεται από τρεις ράτσες κατσίκας που ζουν στο Κασμίρ και στο Νεπάλ.

 

κασμιρένια πασμίνα

 

 

Μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε πόσο ξεχωριστό ύφασμα είναι η πασμίνα αγγίζοντάς την. Είναι ζεστή και απαλή ενώ διαθέτει και μία ελαφριά λάμψη. Οι ίνες μιας πασμίνας είναι λεπτότερες από το κλασικό κασμίρ μετατρέποντάς τες σε ιδανική πρώτη ύλη για αξεσουάρ όπως είναι οι εσάρπες και τα φουλάρια.

 

Η μοναδικότητα μίας πασμίνας από 100% κασμίρ

 

Οι ίνες από κασμίρ έχουν μια όψη φινετσάτη που ακόμα κι ένα μη έμπειρο και μη εκπαιδευμένο μάτι μπορεί αμέσως να αναγνωρίσει.

Σήμερα ο όρος πασμίνα έχει επικρατήσει να υποδηλώνει το μακρύ και πλατύ αξεσουάρ είτε από φυσικό είτε από συνθετικό μαλλί που τυλίγεται γύρω από τους ώμους, το λαιμό, το κεφάλι ή την πλάτη.

Οι αυθεντικές πασμίνες ωστόσο, είναι ακριβές αφού για την παραγωγή τους απαιτείται εξαιρετική δεξιοτεχνία. Επίσης, λόγω της σπανιότητας του μαλλιού από το οποίο παράγονται, το κόστος μίας αυθεντικής πασμίνας είναι μεγαλύτερο από αυτό μίας συμβατικής από βισκόζη ή άλλα σύμμεικτα υφάσματα.

 

 

Η Αυθεντική Πασμίνα

 

Το χαρακτηριστικό της αυθεντικής πασμίνας είναι ότι είναι ιδιαίτερα μαλακή και ανθεκτική, δύο χαρακτηριστικά της που μπορείτε να διακρίνετε αγγίζοντας την. Η δημοφιλέστερη πασμίνα είναι αυτή με αναλογία 70% κασμίρ και μετάξι.

Μία αυθεντική κασμιρένια πασμίνα αποτελεί ένα χρήσιμο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σας. Για τον άντρα ένα πλούσιο κασκόλ από κασμίρ θα δώσει την τελευταία πινελιά σε ένα καλόγουστο σύνολο, από το πιο σπορ μέχρι το πιο κλασικό.

Για τη γυναίκα, οι χρήσεις μίας πασμίνας είναι πραγματικά άπειρες αφού μπορεί να φορεθεί όλες τις εποχές και με πολλούς τρόπους. Η πασμίνα μπορεί να ολοκληρώσει ένα καθημερινό αλλά και πιο επίσημο outfit σας κάθε εποχή του χρόνου.

Μία πασμίνα τελειοποιεί, συνδυάζει, αναδεικνύει και κάνει ακόμη και το πιο απλό ντύσιμο φινετσάτο και σοφιστικέ χάρη στη μεταξωτή υφή της.  Σας ζεσταίνει όπου και όταν χρειαστεί όταν την τυλίξετε γύρω από το λαιμό σας ή όταν καλύπτετε με αυτήν τους ώμους σας.

Με μία πασμίνα κυκλοφορούμε καλυμένοι σε οποιαδήποτε αλλαγή της θερμοκρασίας στη διάρκεια της μέρας στην πόλη, στην εκδρομή ή στο ταξίδι.

Η Finecraft για το φετινό χειμώνα σας προτείνει handmade πασμίνες από μερινό, κασμίρ και μετάξι. Η συλλογή μας έρχεται σύντομα!

Send us your message

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για κάποιο προϊόν; Θέλετε ένα κασκόλ ή εσάρπα ακριβώς όπως το επιθυμείτε; Επικοινωνήστε μαζί μας και θα κάνουμε την ιδέα σας πραγματικότητα!